Mexikansk gryta
God hemmagjord Mexigryta på mitt sätt på knappt 30 min
500 g blandfärs
1/2- 1 röd chili
1 liten burk majs
1 röd paprika
1 grön paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 köttbuljong
3 dl ris (20 minuters ris)
1 burk kidneybönor
Vatten
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Chilipulver
Paprikapulver
Jag börjar med att fräsa på en skalad vitlöksklyfta, paprika i bitar och chili i ringar i smör i en gryta, låt det surra tills paprikan börjar bli lite mjuk och blank.
Tar sedan i blandfärsen och steker den. Nu tar jag ut vitlöksklyftan men det gör du såklart som du vill. Sedan blanda i tomatpuré och i med riset och fyll upp med vatten. Häll i majsen, buljong och krydda. Sätt på lock å småputtra ca 20 min till riset är klart. Kolla vattenmängden under tiden, fyll på om det ser torrt ut. Om det ser ut å va för mycket i slutet så ta av locket en stund. Sista minutrarna går bönorna i. Jag sköljer av dom först.
Kommentarer
Skicka en kommentar